Facebook Twitter Google +1     Admin

dern

Quan cau, cau

Se muestran los artículos pertenecientes al tema Avui toca... Recomanacions pseudo-intelectuals per a personalitats múltiples..

Jordi Abelló Vilella, l'espia del temps

20131201230300-1452026-10202020544211606-1029388091-n.jpg

Potser l’heu vist  mirant allà on vosaltres no veieu res, l’artista reusenc Jordi Abelló Vilella està immers en #compintaeltemps #howdoesthetimepaint, una investigació visual que ens descobreix la mestria dels grans creadors de tots els temps reflexada en el doble mirall de la mirada de l’artista i la tècnica refinada i màgica del millor artífex  de la història -o potser cal dir l’artífex de la història?-, el temps.

Avui ens ha soprès des de París, on ha descobert aquesta preciosa aquarel·la en que la mà del temps empra la técnica de Tagore per pintar un poeta solitari a la llum dels estels.

Etiquetas: , , , ,

al regne del dia a dia, on tot pren un aire de cosa sabuda

20130425132543-imag0510.jpg

El psicoanalista Carl Jung en la seva introbable obra Psicologia i Alquímia descriu el cicle dels somnis del seft (somnis del jo, entre el conscient i l’inconscient) com un continu espiral en que es retorna constantment al punt de partida, amb variacions evolutives que ens apropen al centre de qui som.

Els Cercles Obstinats de Carme Andrade -l’encantadora sorpresa local d’aquest sant Jordi- que ha assolit el tercer lloc en el rànquing d’autors locals reusencs a base de bon gust, difusió artesana i un boca-orella entusiasta, ens recorda aquest estrany principi relatiu als somnis.

Poemes subtils que ens apropen a les pròpies obsessions en entortolligar-se amb el quotidià, a les petites pors diürnes que emmirallen els somnis no assolits i les esperances petites que ens fan la vida bella:

(més)

Etiquetas: , , ,L'oportunitat de la mirada

Us recomanem el bloc de Maria Lucea Roig, una jove estudiant de periodisme reusenca amb una interessant mirada sobre el nostre patrimoni.

Podeu seguir-lo a http://oportunitatdelamirada.wordpress.com/que-trobaras/ i a les nostres adreces d'interès.

Etiquetas: , , , , ,

Borja

 

I he de dir que, la Cecília, és molt més bona pintora que la majoria (un 99% i son cinc)  dels "artistes al carrer" que exposen a Reus cada Nadal a la plaça de les Basses

Javier Calvo, els mags negres i els zombies amb olor a crema pel sol


El que diu en Javier Calvo, autor de Corona de Flores i altres magnífiques fanatasies victorianes en aquest article és aplicable a Barcelona i a la ciutat de Reus, també.

"Esta operación de museificación de la ciudad extendió la idea de museo a todo el centro histórico, como una enfermedad  metastática, quitándole la vida e inutilizándolo para los fines verdaderos de una ciudad. El culto. El trabajo. El foro. Las tabernae, tiendas-tabernas-almacenes-casas comunitarias donde vivía la mayor parte de la población"

Javier ens relata amb lucidesa el procès pel qual ens prenen la ciutat i ens la retornen convertida en quelcom aliè, llest per a èsser consumit i ens usurpen el dret a viure-la.

"La tematización, el otro gran sortilegio maligno, ha generado la Barcelona Modernista, otro gran

... (més)

Etiquetas: , , , , ,

Eduard Toda

En un retrat decimonònic d’Eduard Toda, podem trobar-lo enbolicat de cap a peus figurant ser una mòmia perfecta en ple Museu Arqueològic d’El Caire.

La broma, que avui en dia ens recorreria l’espinada amb un calfred, era molt del gust romàntic. Examinant antics documents en arxius reusencs, podem trobar les imatges més descabellades protagonitzades per l’Eduard, que agradava de retratar-se en les més diverses actituds, des de la del pròcer de la cultura, a la del drüida improvitzat sobre un hipotètic altar cèltic que creia haver localitzat en un indret indeterminat del Camp de Tarragona.

Amb l’amic Aker vam anar a empapar-nos de l’aura del primer egiptòleg de Catalunya, traductor de les obres d’Ali Bei

... (més)

Etiquetas: , , ,

Historia local al Penedés

20080521195736-calafellin.jpg

L’institut d’Estudis Penedesencs celebra el proper 31 de Maig la Primera Trobada d’Historiadors Penedesencs que han dedicat al tema Historia i Memòria Oral.

El programa d’actes inclou la presentació del llibre Eines per a treballs de memória oral per part del seu coordinador,
l’historiador Joan Corbalán.
Així mateix també tindrà lloc una taula d’experiències d’història oral al Penedès en que diversos autors (Helena Paricio de Castro i Úrsula Subirà Carrasco, Daniel Sancho París, Belén Moreno Claverías i Judith Barbacil Mestres) debatran sobre les experiències en la recuperació de memòria oral al Penedès i a Cata

... (més)

Etiquetas: ,

Turkomania 3

20080409082559-donuyor.jpg

TOrna,

9, 16, 23 y 30 de Abril

Local de la AJJRR.

 

Homenatge a Gary Gygax

En record del creador del "Dungeons" , Gary Gygax , la AJJRR ha organitzat una jornada d'homenatge a aquesta figura clau de la cultura popular contemporània.

DISSABTE 15 de MARÇ a partir de les 10:00 al local de la AJJRR

A més d'una jornada intensiva de partides de D&D en la seva primera edició, la afamada Capsa Vermella (no confondre amb la dels bombons), les ments entristides de la AJJRR, recentment reconvertida en associació cultural han ideat tot de passatemps alternatius com un a EXPOSICIÓ sobre la evolució d'aquest mitic joc.

Tant si sou jugadors experimentats amb ganes de recordar vells temps com si vole

... (més)

Etiquetas: , , , ,

Bombarders sobre Reus

Rebo la seguent convocatòria d'els companys del PSUCviu:

El 17 de setembre de 1937, Reus va patir un bombardeig que deixà morts entre la població. No era el primer, ja que les bombes havien caigut abans sobre el camp d'aviació, fora del nucli urbà, o a l'estació de ferrocarril. Aquest, però, travessà la ciutat punta a punta, afectant una cinquantena d'edificis. El bombardeig va provocar la mort de deu persones -entre les quals, dues dones i una criatura a la Maternitat i la bibliotecària del Centre de Lectura- i més de trenta ferits. Reus descobria així una nova concepció de la guerra contemporània segons la qual, més enllà del
... (més)

Etiquetas: , ,

Fábulas del entretiempo

D' avui no passa, habia d'e posar-hi una faula.

Aquesta es la meva preferida, Mariano.

129 La humedad y los poros

Había una humedad que vivía en una vivienda de protección oficial y, siguiendo su tendencia natural a respirar, levantaba los azulejos del cuarto de baño, se asomaba por los techos, hacia florecer los papeles pintados de las paredes y bufaba los suelos, y, se preguntaba por qué los arquitectos no se habían dado cuenta de que la humedad era como el sudor de la tierra, y, así como el cuerpo humano tenia sus poros, también los edificios, las constituciones, las leyes, los amores imposibles y las revoluciones necesitaban poros, es decir, caminos de salida, y, cuando no se los ponían, era peor.

(més)

El mundo es raro

20060601092957-brew.jpg

Als amants dels misteris, coleccionistes de meravelles i diletants de totes les espècies us deixo l´enllaç a l' Athanasius Kircher Society. Una finestra al bizarre de totes les èpoques.

Els meus articles favorits són el de la torrada amb la cara de Jesucrist i les animacions de Muybridge. S'accepten comentaris, fins-hi tot sobre les Piràmides de Bòsnia!

Etiquetas:Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris