Facebook Twitter Google +1     Admin

dern

Quan cau, cau

Se muestran los artículos pertenecientes al tema Dern pro..

fantàstic popular

20121219021844-544010-10151140652457414-590740063-n.jpg
19/12/2012 02:18 dern #. Dern pro. No hay comentarios. Comentar.

Qui té por d’Edward Albee?

Un teatre Fortuny ple de gom a gom aplaudia aquest dijous, reiteradament i entusiasta, la versió de la gran obra d’Edward Albee que ha perpetrat, per a lluïment i, perquè no dir-ho, explotació comercial de l’Star sistem català, la productora del Teatre Romea.

Article publicat a Reusdirecte.cat

La dificultat de reduir el muntatge original creat per Albee el 1962, que durava unes tres hores, a un format digerible per a tots els públics ha forçat a adaptar la correcta traducció de Josep Maria Pou a un ritme frenètic que es manté durant les dues hores de duel dialèctic entre Emma Vilarasau (Martha) i Pere Arquillué (George).


... (més)

Etiquetas: , , , , , , , , , ,

01/03/2012 14:53 dern #. Dern pro. No hay comentarios. Comentar.


Pertànyer

V intr 2 Formar part d’alguna cosa
 

A través de la tergiversació del terme immigrant, que no hauria de tenir cap connotació negativa, culpabilitzem l’emigrant per recordar la seva cultura d’origen, per no trobar fabulosos els castells i el pernil d’aglà. El culpem de mantenir un racó d’enyorança per la seva terra quan, per contra, aplaudim aquesta actitud si som nosaltres (els “nosaltres” immigrants a Ciutat de Mèxic o Reykjavik) els retratats per un programa de viatges arreu del món o per la publicitat, falsament sentimental, que procura encolomar-nos una cervesa amb l’excusa de mostrar-nos uns cantants de caramelles que viuen a Bali.
... (més)
22/09/2011 19:49 dern #. Dern pro. No hay comentarios. Comentar.

Pluja de fang

Un article sobre el conflicte del Sàhara a Reus Directe

Quan el front d’una gran pertorbació -d’aquestes que assenyalen als mapes meteorològics amb una cua de color blau amb farbalans triangulars- atura la seva cursa caragoladissa al bell mig de la Mediterrània, podem estar ben segurs que ens plourà fang. Aquella pluja amb gotes grosses que arruïna la bugada de la roba blanca i que, si no hi fas res, pot acabar corroent la xapa del cotxe. Aquesta pluja ens porta la sorra del Sàhara.

La senyora ministra d’exteriors va demanar “Contenció” al govern marroquí abans de veure els resultats del desmantellament per la força de 7.000 haimes del campament establert durant el darrer mes a quinze quilòmetres de la ciutat Sahrauí d’ Al-Aaiun. Com aquell qui veu que s’a

... (més)

Etiquetas: , , ,

09/11/2010 11:13 dern #. Dern pro. No hay comentarios. Comentar.

Setanta anys desprès

Hi presento una comunicació amb l’entitolat "La distancia prudencial" , dissabte 27 al matí.

Si voleu més informació visiteu: Terre de Fraternité

Etiquetas: , , ,

18/07/2008 13:41 dern #. Dern pro. No hay comentarios. Comentar.

Oblit

20080530124346-oblit.jpg

Novetats sobre aquest tema.

Sota el titol "Enyorada Tarragona" s’ha donat a coneixer una iniciativa de re-construcció de la memòria que especula amb els conceptes d’identitat, passat i patrimoni. No és d’extranyar que sigui la regidoría de promoció de la ciutat i no la de cultura el que encapçali la iniciativa, ni que aquesta coincidís amb la visita de la diplomàcia israelita.

El projecte pretèn activar patrimonialment alguns aspectes de la historia tarragonina que han quedat ocults rere la tremenda maquinaria del Patrimoni de la Humanitat i la romanitat. Però d’aquesta iniciativa lloable se n’hauria de responsabi

... (més)

Etiquetas: , , , , , ,

20/06/2008 09:08 dern #. Dern pro. No hay comentarios. Comentar.

Part

20070408154149-rapresen.jpg

Avans de morir, diuen, s'ha de plantar un arbre, escriure un llibre i tenir un fill .... ( potser no per aquest ordre), en tot cas el procés de creació d'un llibre si que ho és, una mica, com un part: ple de dubtes, esforç i espera, un humor terrible i canviant i moltes esperances!

Ara, per fi, les felices mares ja el tenim aquí, i diumenge que vé el bategem, en el més d'abril, com si fos una nena rosadeta. Serà un bateig a la burgesa, amb autoritats i pròcers de la ciutat i totes les àvies del nostre petit llibre cofoies i sortides de la perruqueria. Només per aixó ja farà goig de veure.

No cal dir que hi esteu tots convidats!

07/04/2007 15:05 dern #. Dern pro. Hay 2 comentarios.

El rastre de la Gran Raça

20061006090112-yith1.jpg

En els relats d'H. P. Lovecraft hi apareix la raça de Yith, també anomenada la Gran Raça, aquests éssers de pensament tenen la capacitat de transportar les seves ments als cossos d'espècies inferiors enviant-les a través del temps i l'espai per tal de perpetuar-se. La seva tasca primordial consisteix en catalogar els pensaments, creacions i història de totes les civilitzacions intel·ligents del nostre univers, de tots els temps, de tots els coneixements.

Quan vaig anar per primer cop a Cal Bolavà, l'edifici on s'allotja la regidoria de Serveis Culturals de Calafell, em va sobtar trobar-me al jardí de l'antiga masia d'indianos una escultura que ja havia vist en una galeria reusenca i que, amb els am

... (més)

Etiquetas: , , , ,

10/10/2006 12:15 dern #. Dern pro. Hay 4 comentarios.

Dips del Prat

20060727153002-dips.jpg

Les Històries Naturals de Joan Perucho narren la fantasiosa aventura d'un jove naturalista a la caça d'un vampir afincat a Pratdip, durant les Guerres Carlines. La història s'inspira en una llegenda local segons la qual assetjaven el poble canilles de gossos infernals, els dips, que atemorien la població en els límits habitats i xuclaven la sang del bestiar fins a matar-lo.

Es diu d'aquesta llegenda que en deriva el nom del poble, Pratdip, malgrat que s'ha apuntat la hipótesi que Prat del Dip sigui la transposició del vocable àrab imp que significaria dimoni o esperit malèvol. El mot hauria sobreviscut a la parla local i més tard hauria estat identificat amb un perill real: el dels gossos assalvatjats que recorrien les serres (tal i com es poden veure en els símbols heràl

... (més)

Etiquetas: , , , , , , ,

27/07/2006 16:45 dern #. Dern pro. Hay 1 comentario.

Nostàlgia d'una lluita

Quan vaig començar la carrera (corria lany 1997 i Barcelona era un món nou i emocionant, molt diferent de la ciutat prefabricada que s' ha anat superposant a la seva original bellesa, salvatge i enbrutida) ja ens van avisar que el trasllat de la Facultat d'Història al centre del Raval, que la universitat promovia com a imminent, feia onze anys que estava pendent.

Aquell any i l'anterior ja hi havia hagut manifestacions en aquest sentit, els estudiants estaven cabrejats, encabits en barracons o en aularis que no tenien les mínimes condicions i, mentres no es feia res per a construir el nou edifici, les administracions del bipartidisme vigent, es posaven travetes mútues als projectes, els rectors afavorien les carreres científiques, i l'espai de la facultat es veia envaït poc a poc per l'ombra del

... (més)

Etiquetas: , , ,

28/06/2006 14:09 dern #. Dern pro. Hay 3 comentarios.

Venedors de monstres i addictes a la por

Aquests dies he vist la por cara a cara. Com la gent viu amb temor el dia a dia. Por de dir, de ser sentit, de ser descobert pensant, de ser associat a una idea política. Acceptem xantatges i feines per por de no tirar endavant; acceptem els mediocres i els covards per por de ser despatxats, acceptem hipotecar les nostres vides per si de cas necessitem una casa en propietat (cal tenir una inversió) o un cotxe (cal tenir un mitjà per desplaçar-se si surt una feina al Catllar, o si ens agafen cagarrines, o si explota la nuclear). Cal que ens cobrim les espatlles, cal assegurar-nos de que no ens la fotran.

Cal també que no es noti, que la por no aflori. Perquè fa por semblar vells, dèbils o tristos. Perquè si ets jove, optimista i valent prou se'n guardaran de fer-te mal.

... (més)
20/05/2006 13:21 dern #. Dern pro. No hay comentarios. Comentar.


Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris